Wat is een Coderdojo?

Je kan de CoderDojo zien als een soort tekenschool, maar dan met computers. We hebben geen programma en we geven ook geen "les". Na een korte inleiding beginnen de kinderen op zichzelf te verkennen en als ze een vraag hebben kunnen ze elkaar of één van de coaches aanspreken (principe van de coach: Ask 3 then Me). Er zijn altijd nieuwe uitdagingen, met meer interactie of technisch moeilijker opdrachten. Naar het einde toe verzamelen we wat werkjes voor een "show and tell" waarbij de deelnemers laten zien wat ze gemaakt hebben.

Wat gaan we doen?

We leren programmeren, games bouwen en met eenvoudige  computerprogramma's mooie dingen maken.

Wie voor het eerst komt laten we kennis maken met Scratch:
http://scratch.mit.edu/ Dit is een programma waar je verhalen, spellen en animaties mee kan maken volgens de principes van het programmeren. We helpen elkaar en er zijn ook coaches aanwezig. We eindigen de middag steeds met een show & tell. 

Als er coaches zijn die deze programma's beheersen kunnen we ook aan 3D modelling doen met Blender of met Arduino eenvoudige elektronische circuits maken of.. een robotje bouwen. Hiervoor zijn wel arduino kits nodig. Met de game engine Unity2D-3D kunnen we zelf indiegames maken. Wie websites wil maken kan aan de slag met statische HTML en leren stylesheets maken.

Deze programma's worden aangeboden als er coaches met ervaring zijn of kinderen zijn die zich erin willen verdiepen. Vaak zijn er handleidingen en opdrachtjes beschikbaar.

Praktisch

Vanaf juli 2015 is iedereen van 6-66 jaar (ja, ook volwassenen!) elke tweede zaterdag van de maand welkom in onze Coderdojo.
In principe breng je zelf je laptop mee. Je hebt géén voorkennis of ervaring nodig. Er is maar één basisregel: Above all: Be cool. 
Er zijn drankjes en er is cake tegen een vrijwillige bijdrage. Inschrijven is verplicht, want de plaatsen zijn beperkt. Je schrijft je in voor deze Coderdojo via Eventbrite. Extra coaches met wat IT ervaring blijven steeds welkom. Stuur een mailtje aan info@blwrk.be

Meer lezen over Coderdojo's kan op www.coderdojo.be